Om Babyleo

På denna blog hoppas jag att du kommer hitta inspiration om hur man på ett mer klimatvänligt och hälsosamt sätt kan leva med små barn. Babyleo är en svensk nätbutik som säljer tygblöjor och andra tillbehör, så som amningsinlägg, våtpåsar och tvättlappar.

Här kommer jag skriva om allting från hur man använder tygblöjor till vad man skall tänka på under graviditeten, jag delar med mig av mina bästa tips och favoritrecept på hälsosam mat och bra mat till bebisar och små barn.

Ansamlingen av plastavfall på jorden är ett problem som påverkar oss alla. Även i Sverige där 99% av avfallet återvinns fortsätter många föremål (inklusive nästan alla blöjor) att förbrännas. I ett försök att bekämpa stigande koldioxidnivåer och globala klimatförändringar vänder många föräldrar till återanvändbara tygblöjor, vilket ger ett mycket mer miljövänligt och praktiskt alternativ till vanliga blöjor. När vi själva ville köpa tygblöjor till vår bebis Leo som inte såldes till överpris och som höll en bra kvalitet, var vi tvungna att förlita oss på tvivelaktiga säljare som bedriver onlineverksamhet från Kina för att kunna köpa prisvärda tygblöjor av den moderna typen och stilen vi ville ha i Sverige. Då bestämde vi oss för att arbeta med utvalda välrenommerade internationella märken för att testa ut olika tygblöjor som Leo försökte och godkände för kvalitet, med avsikt att sälja dessa produkter i Sverige. På BabyLeo är vi stolta över att kunna erbjuda en av de mest prisvärda tygblöjor som finns i Sverige från det pålitliga internationella varumärket Alva Baby. Dessa levereras plastfria från vårt lager i Stockholm nästa dag efter inköpet. Genom att erbjuda kvalificerade, men ändå moderna, tygblöjor i vackra mönster hoppas vi stimulera fler föräldrar att minska familjens miljöpåverkan och ge en grönare framtid för alla våra barn.